Modern parasztház

2009.09.08. 13:38

Vasárnap Galgafarmon (részletes beszámoló hamarosan) kisebbfajta vitába keveredtem a falu-alapító Varga Gézával arról, hogy lehet-e laposstetejű házat építeni az új faluban, melynek rendezési tervében szerepel az a kitétel, hogy a házaknak magukon kell vielsnmiük a magyar népi építészet jellegzetességeit. Én amellett érveltem, hogy a népi építészetbnen is előfordul a csapott, feél-lapos tető, ha nem is lakóházak esetéebn, de mondjuk gazdasági épületeknél, persze pusztán hipotetiokusan, nem mintha össze akarnám zúzni az ott kibontakozó zsupfedeles idillt. És akkor most megkésett igazolásképp ezt látom az építészfórumon: Modern parasztház Piliscsabán.
Azt hiszem Ökováros építészeti arculatához ez a fajta parasztház sokkal közelebb áll, mint a zsupfedeles nyeregtetős változat.

Az Artmind studió tervei

A bejegyzés trackback címe:

https://okovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr101368503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása