... és máris számos krízisen van túl.
Pl. kinek volna kedve otthagyni régi cipőként bejáratott városát azért, hogy pár elvakult, neo-hippi, neo-keresztyén, hosszúhajú környezetvédővel töltse hátralévő napjait? Nekem pl. nem.
Én nem vagyok megsértődve a műanyagra, mint anyagra, nem gondolom, hogy azért vagyok elidegenedett és boldogtalan, mert az emberek éjszakára sem kapcsolják ki a mobiljaikat, és eleve nem zsupfedeles házban laknak. Nem támogatom a népies megoldásokat, és nem vagyok hajlandó lemondani a nagyvárosi élet minden kényelméről.
Engem az érdekel, hogy oldható meg jelenlegi energiaigényes és élménydús életünk fenntarthatóvá alakítása, egyben áttelepítése egy kedvesebb, természet-, és kultúra-közelibb környezetbe. És persze belátom, hogy jelenlegi civilizációs viselkedésmódunkkal felrúgtuk a föld ökológiai egyensúlyát, de nem gondolom, hogy ez a viselkedés alapvetően bűnös volna, csak azt, hogy túl sok energiát fogyaszt, és azt onnan veszi el, ahonnan a legegyszerűbb. Továbbá osztom azt az álmot, miszerint a létezés egy egész más síkja tárul fel azelőtt, aki meg tudja termelni azt, amit elfogyaszt, illetve olyan harmóniában él a környezetével, ami nemcsak neki tűnik harmonikusnak, hanem a természetnek is.


Jelenleg a legértelmesebb haditerv, amit ki tudtam találni a következő:
1. lépcső: nagyteljesítményű megújuló energiaforrás – (pl:75m magas szélturbina, vagy vízerőmű)
2. lépcső: működő biogazdaság, pár működő export-termékkel, erős brand, legendaépítés
3. lépcső: beruházók leköltözése, hotel, alkotóház, turizmus, vendéglátás, bio-étterem, bio-sör, fesztivál, telekárulás (vagy kölcsönzés, esetleg házkölcsönzés)
4. energiaipar telepítése, alternatív erőművek, ellátóipar, oktatás, export
… folyt köv.

Ez csak az egyik hevenyészett haditerv, folyton mozog a koncepció.

A kép egy dél-kolorádói, házikészítésű, horizontális szélerőművet ábrázol. >>>
 

A bejegyzés trackback címe:

https://okovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr881347039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása